scheiden-met-subsidie

Scheiden met subsidie?

Een scheiding is een emotioneel en heftig traject. Tussen het moment waarop je besluit te willen scheiden tot het moment waarop de scheiding officieel is afgewikkeld zitten meerder maanden tot zelfs jaren. Tijdens dit traject maakt u verschillende kosten.

Kunt u deze kosten niet betalen, dan kunt u mogelijk een tegemoetkoming aanvragen bij de overheid. U kunt dan ‘scheiden met subsidie’.

Wat is scheiden met subsidie?

Wanneer u subsidie wilt aanvragen op uw onkosten bij een scheiding, moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Het scheiden met subsidie is onder verschillende namen bekend:

  • Gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Pro-deo
  • Toevoeging

Kosten tijdens een scheiding

Bij het afwikkelen van een scheiding komen verschillende kosten kijken. Dit is te verdelen in twee posten: de advocaatkosten en de griffierechten.

Advocaatkosten

De advocaatkosten zijn de kosten die u maakt voor het inschakelen van een advocaat. Elke advocaat bepaalt zijn eigen tarieven: hierom kunnen de kosten van een advocaat nogal eens verschillen.

In de meest voordelige vorm van scheiden neemt u gezamenlijk een advocaat. U moet dan wel overeenstemming hebben over de te maken afspraken. Komt u hier niet uit, dan kan heeft u twee opties: het inschakelen van een mediator die u helpt bij het bemiddelen of het inschakelen van een andere advocaat voor de tweede partij.

De kosten van de advocaat zijn afhankelijk van het uurtarief en de af te stemmen producten. De familierechtadvocaten van De Scheidingsadvocaat werken met een hele heldere strategie: vaste prijzen voor de verschillende producten of diensten. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent en wat dit u gaat kosten. Bekijk direct onze prijslijst.

Griffierechten

Griffierechten zijn de kosten van behandeling van uw zaak door een rechter. U betaalt griffierechten niet zelf: deze worden gerekend aan uw advocaat. Uw advocaat zal deze kosten vervolgens doorrekenen aan u. Hetzelfde geldt voor eventuele kosten van een deurwaarder.

Hoe krijg ik subsidie op een scheiding?

Wilt u gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Het gezamenlijk jaarinkomen moet lager zijn dan € 40.400,- of voor u als alleenstaande € 28.600,-. Wilt u weten of in aanmerking komt voor een toevoegingen welk bedrag u dan moet betalen? Bekijk dit op deze website.

Schakel advies in van een ervaren echtscheidingsadvocaat

Voor het voltrekken van een scheiding is altijd een advocaat nodig. Wanneer u als ondernemer gaat scheiden, kunt u niet zonder de hulp van een professional.

De Scheidingsadvocaat biedt u de juiste hulp met een ervaren familierechtadvocaat, die u kan bijstaan in het voltrekken van uw scheiding met subsidie. Neem direct contact met ons op.