Tips bij scheiden van de Scheidingsadvocaat

Denkt u erover na om te gaan scheiden of heeft u of uw partner die beslissing net genomen? Naast de vele heftige emoties die zo’n beslissing met zich meebrengt, moet u plotseling veel gaan regelen en moet u over belangrijke gevolgen van de echtscheiding gaan nadenken. Hieronder vindt u een aantal tips die u kunnen helpen orde te scheppen.

Tip bij scheiden #1: neem de tijd

Ook voor scheiden geldt: ‘haastige spoed is zelden goed’. Neem voor belangrijke beslissingen daarom de tijd! Zo weet u dat u de juiste beslissing neemt en is de kans groot dat u later geen spijt krijgt van beslissingen die u heeft genomen. Neem voor scheiden ook weer niet te veel tijd. Uiteindelijk is het ook prettig om te weten waar u aan toe bent en weer verder te kunnen. Houd er rekening mee dat het ongeveer één jaar duurt voordat u bent gescheiden, maar dat het ook langer kan duren wanneer u er niet samen uitkomt.

Tip bij scheiden #2: maak afspraken voor de korte termijn

Het is verstandig om tijdelijke afspraken met elkaar te maken voor de korte termijn, ook wanneer u besluit om nog even samen te blijven wonen. Maak afspraken over wie wanneer uit de woning vertrekt, hoe u de kosten voorlopig verdeelt en hoe u de komende periode voor de kinderen gaat zorgen. Lukt het u niet om samen afspraken te maken? Dan kan de rechter een tijdelijke regeling vaststellen. Neem contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Tip bij scheiden #3: bespreek uw situatie met anderen, maar laat anderen zich niet u bemoeien

Het is altijd goed om uw situatie met anderen te bespreken. Dat kunnen goede vrienden of familieleden zijn, maar ook iemand die wat verder van u af staat zoals een coach. Door uw situatie te bespreken, komt u tot nieuwe inzichten en krijgt u steun. Bedenk wel dat goede vrienden en familieleden ook emotioneel betrokken zijn bij uw scheiding. Houd de grens tussen adviezen en bemoeien daarom goed in de gaten en onderzoek vooral wat u denkt dat voor u het beste is.

De Scheidingsadvocaat staat u bij

Heeft u vragen, hulp nodig of wilt u een afspraak maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek? Neem dan contact op!