tips-leven-oppakken-scheiding

Tips om je leven weer op te pakken na een scheiding

Een echtscheiding heeft vaak een grote impact op uw verdere leven. Een scheiding brengt grote veranderingen met zich mee en het kost tijd om aan de nieuwe situatie te wennen.

In deze blog leest u tips om uw leven weer op te pakken na een scheiding.

1. Maak uw financiën overzichtelijk

Een echtscheiding heeft vaak grote financiële gevolgen. Uw inkomsten veranderen en vaak moet een van u beiden verhuizen of de woonlasten van de woning alleen dragen. Daarnaast heeft de echtscheiding gevolgen voor uw pensioen en moet u mogelijk alimentatie betalen.

Het is dus verstandig om snel na de scheiding uw financiële situatie in kaart te brengen en uw uitgiftepatroon daarop aan te passen. Zo voorkomt u dat u er een zorg bij krijgt.

2. Maak nieuwe doelen

Een scheiding is een heftige en emotionele gebeurtenis in uw leven, maar kan ook tot veel positiefs leiden. U heeft in eerste instantie meer tijd voor uzelf en u kunt daarom nieuwe hobby’s en bezigheden gaan ontdekken.

Een scheiding is dan ook een goed moment om nieuwe doelen voor uw leven te gaan stellen. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een andere baan, beginnen met sport of uw eigen onderneming starten. Doelen stellen geeft veel mensen een goed gevoel en nieuwe energie.

3. Investeer in uw sociale contacten

Na een scheiding kunt u zich alleen voelen en een gevoel van eenzaamheid ervaren. Om dit gevoel te doorbreken, is het belangrijk dat u met regelmaat uw vrienden, familie en kennissen opzoekt. Een scheiding is ook een goed moment om nieuwe vriendschappen aan te gaan.

Probeer dus met regelmaat de deur uit te gaan en ga naar borrels, etentjes, feestjes en verjaardagen.

4. Maak tijd voor uzelf

Het is belangrijk om na de echtscheiding sociale contacten op te zoeken, maar het is ook belangrijk om rust en tijd voor uzelf te nemen en emoties toe te laten. Probeer een balans te vinden tussen tijd voor uzelf en het opzoeken van sociale contacten.

Door van uw gevoel weg te rennen duurt het vaak langer om los te laten en weer echt verder te gaan.

5. Beweeg en eet gezond

Na de scheiding kan uw weerstand verslechterd zijn door stress en zorgen. Het kan dan verleidelijk zijn om veel thuis te blijven en op de bank te blijven liggen. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen en juist zoveel mogelijk te bewegen en gezond te eten.

Door te gaan sporten voelt u zich niet alleen beter, maar ontmoet u ook nieuwe mensen.

Echtscheidingsadvocaat in heel Nederland

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Of bent u op zoek naar een ervaren en betrokken echtscheidingsadvocaat?

Neem dan gerust contact op met De Scheidingsadvocaat voor een vrijblijvende kennismaking.