scheidingsmediation

Wanneer is scheidingsmediation een goede keuze?

Scheidingsmediation is een methode die kan worden ingezet om uw huwelijk in goed overleg en met goede afspraken te beëindigen.

Als u kiest voor mediation is een derde partij betrokken bij uw scheiding: de mediator. De mediator probeert aan de hand van gesprekken conflicten te voorkomen of op te lossen.

Wanneer is scheidingsmediation een goede keuze?

Wanneer kiezen voor scheidingsmediation?

Als u en uw partner moeite hebben om gezamenlijk tot goede afspraken te komen, dan kan scheidingsmediation mogelijk veel voor jullie betekenen. Het is dan wel belangrijk dat jullie beiden graag in goed overleg uit elkaar willen en dat jullie nog in staat zijn om met elkaar aan tafel te overleggen.

Aan de hand van begeleide gesprekken zal de mediator met jullie proberen een oplossing te vinden waar jullie je beiden in kunnen vinden. Conflicten worden zoveel mogelijk voorkomen en het doel van mediation is dan ook om jullie in goede harmonie uit elkaar te laten gaan.

Voordelen mediation

Scheidingsmediation biedt veel voordelen. U kunt denken aan het volgende:

  • Lagere kosten. Door scheidingsmediation zal u sneller kiezen voor een gezamenlijke advocaat wat resulteert in lagere kosten.
  • In goed overleg uit elkaar. Hierdoor kunnen jullie ook na de scheiding nog samen door een deur. Vooral als jullie samen kinderen hebben is dit een groot voordeel.
  • Minder stress. Een echtscheiding is een emotionele gebeurtenis die veel stress kan opleveren. De mediator besteedt ook aandacht aan de emotionele aspecten van jullie scheiding wat zorgt voor meer rust en minder stress.
  • Snellere scheiding. Een scheiding via mediation verloopt soepeler en sneller dan wanneer er een juridische procedure moet worden opgestart.

Wanneer niet kiezen voor mediation?

Mediation is niet voor iedereen geschikt. Als jullie niet meer door één deur kunnen of als conflicten al geëscaleerd zijn, dan is mediation vaak geen optie meer.

Ook als u of uw partner door een lichamelijke of geestelijke handicap niet kan deelnemen aan de gesprekken, is mediation geen optie. Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat een van beiden simpelweg geen behoefte heeft aan mediation.

Scheidingsadvocaat met vaste prijzen

Gaat u scheiden en heeft u interesse in mediation? Verschillende aangesloten advocaten van De Scheidingsadvocaat zijn ook actief als scheidingsmediator. Daarnaast is een advocaat bij een echtscheiding verplicht.

De Scheidingsadvocaat kan u bijstaan tijdens alle stappen in het scheidingsproces. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of meer informatie.