Snel scheiden - de Scheidingsadvocaat

Tips voor een snelle scheiding

Wanneer u heeft besloten om te gaan scheiden, wilt u dit het liefst zo snel mogelijk regelen. Scheiden is een emotioneel proces dat vaak veel tijd en energie kost. Het is belangrijk om de zaken die komen kijken bij het scheiden goed te regelen. Zo zorgt u dat wat u samen opgebouwd heeft, netjes en respectvol wordt afgesloten.

In dit blog geven wij drie tips die helpen om de scheiding netjes, maar ook vlot, af te handelen.

Heeft u direct vragen? Neem contact op. Dat kan via ons contactformulier of door direct te bellen naar 030 743 74 95.

 

1.    Voorkom de tussenkomst van meerdere advocaten

Als het u lukt om met uw ex-partner afspraken te maken over de scheiding, dan heeft u in de regel maar één advocaat nodig. De scheiding kan snel en goedkoop verlopen. Indien er geen gesprek meer mogelijk is, wordt er vaak door beide partners een advocaat ingeschakeld. Beide advocaten verdedigen de belangen van zijn cliënt in de rechtszaal, waar een lang en kostbaar voorbereidingstraject aan vooraf gaat. De tussenkomst van meerdere advocaten zet de relatie nog verder onder druk en brengt aanzienlijke vertraging in het scheidingsproces.

Komt u er samen uit? Bekijk dan eens de aanpak van De Scheidingsadvocaat. Wij hanteren vaste prijzen voor het afwikkelen van een scheiding.

2.    Ga op zoek naar een mediator

Bij een scheiding komen er doorgaans veel emoties kijken. Het kan voelen alsof u er alleen voor staat. Het is goed om te beseffen dat er verschillende hulpkanalen zijn die u kunt inschakelen. Door een derde persoon te betrekken krijgt u inzicht in de verschillende mogelijkheden rond de aanpak, en heeft u een sparringpartner die u voorziet van de juiste informatie. Daarnaast is een derde persoon een onafhankelijke partij, die beide partners van objectief advies kan voorzien.

Een goede vorm van hulp is mediation. Een mediator is een juridisch specialist die de gesprekken tussen de partners deskundig leidt. Tijdens mediation kunnen u en uw (ex)partner de problemen in een veilige omgeving bespreken en meningsverschillen de wereld uit helpen. Hierdoor kan het contact na de scheiding vaak behouden blijven.

Het ervaren team van De Scheidingsadvocaat kan u adviseren over het inzetten van een mediator. Neem gerust contact met ons op!

3.    Vergeet de flitsscheiding

Het is een bekende term: de flitsscheiding. Tot 2009 was het mogelijk om een huwelijk aan te passen naar een samenlevingsovereenkomst. Het ontbinden van een samenlevingsovereenkomst is een stuk gemakkelijker dan het beeindigen van een huwelijk. Dit vormde de mogelijkheid tot een ‘flitsscheiding’.

Dit wordt echter al tijden niet meer toegepast. Meer weten over scheiden met spoed? Neem contact op met de ervaren familierechtadvocaten van De Scheidingsadvocaat.

Hulp bij uw scheiding

Heeft u vragen over het afwikkelen van een scheiding? De familierechtadvocaten van De Scheidingsadvocaat helpen u graag. Wist u dat wij transparante vaste prijzen hanteren voor onze dienstverlening?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of meer informatie. Dat kan via ons contactformulier of door direct te bellen naar 030 743 74 95.